Hoe moet je kunstgras onderhouden?

  1. Home
  2. /
  3. Uncategorized
  4. /
  5. Hoe moet je kunstgras onderhouden?
kunstgras onderhouden

Kunstgras onderhouden

Kunstgras, het is tegenwoordig niet meer weg te denken op de markt. Het lijkt net echt, het plaatsen gaat simpel en het is nog makkelijker om het te onderhouden. Je wilt natuurlijk dat het er tip en top uit blijft zien, maar hoe onderhoud je kunstgras? Het is een fabel als je denkt dat je er geen moeite voor hoeft te doen. Want mooi kunstgras vergt ook van jou een beetje moeite. Hoeveel tijd je eraan moet spenderen verschilt per situatie, het is afhankelijk van de belasting. Stel het kunstgras ligt binnen, op een evenement ter decoratie, dan kost het je amper onderhoud. Het kan namelijk niet vies worden en er wordt niet op gelopen, waardoor de grassprieten rechtop blijven staan. Wanneer het wordt gebruikt als ondervloer op borrels, dan heb je meer kans dat het gras plat en vies wordt. Het meeste onderhoud aan kunstgras zal zijn als het buiten ligt en vooral als er intensief op gesport wordt. In onderstaande stappen lees je hoe je het beste je kunstgras kan onderhouden.

Reinig je kunstgras

Wanneer jouw kunstgras buiten ligt heb je misschien een beetje geluk met de eerste stap, de regen onderhoudt het kunstgras voor de helft. Het spoelt de meeste viezigheid direct eraf. Wanneer je merkt dat het gras op een andere manier vies is geworden wordt het aangeraden om het met schoon water te spoelen, met bijvoorbeeld een tuinslang. Of je kan wat schoonmaakmiddel in een emmer doen en het er langzaam overheen gieten. Spoel dit natuurlijk wel altijd uit met water. Zo zorg je ervoor dat alle stofdelen en nare luchtjes verwijderd worden.  

Borstel je kunstgras

De beste tip met betrekking tot het onderhouden van kunstgras is borstelen. Als je merkt dat het kunstgras platgelopen is of dat er veel puin op ligt, kan je dit snel verhelpen. Kies een bezem met een synthetische borstel, dit zal de het kunstgras niet beschadigen. Kies nooit voor een metalen borstel, hierdoor kan je de vezels beschadigen en zelfs eruit trekken. Als er puin ligt, moet je eerst het puin eruit vegen. Daarna kan je overgaan op de techniek ‘kruis-borstelen’, hiermee trek je de vezels van het gras mee naar de tegenovergestelde richting. Zo zullen de grasvezels weer rechtop gaan staan.

Kunstgras onderhouden is dus helemaal niet zo moeilijk. De frequentie van het onderhoudt ligt eraan of het gras vaak gebruikt en of het binnen of buiten ligt. Water, met of zonder sop, zal de meeste viezigheid verwijderen terwijl de bezem zorgt voor een mooi en nette look. Best simpel toch?

Menu