Hoe leg je kunstgras

  1. Home
  2. /
  3. Uncategorized
  4. /
  5. Hoe leg je kunstgras
kunstgras leggen instructies

De kunst van: Hoe leg je kunstgras?

Het is begrijpelijk dat men zich afvraagt wat de meerwaarde is van kunstgras leggen en hoe je dit eigenlijk het beste kunt doen. Schakel je hiervoor geen expert in, maar wil je dit zelf onder handen nemen? Dat kan. Het vergt even wat leeswerk, maar het is zeker mogelijk. We nemen je graag mee in de handigheid en geven een aantal tips hoe dit het beste te doen!

Kunstgras leggen: hoe pak je het aan?

Hoe leg je kunstgras? Wanneer je er thuis of op het werk ruimte voor hebt, is kunstgras een ideaal materiaal om te gebruiken voor het gazon of binnenshuis. Het vergt weinig onderhoud en heeft een mooie uitstraling! Het past eigenlijk helemaal bij de trendy jungle look van nu. Je zult eerst een onderzoek moeten doen naar de best passende kleur. Kunstgras leggen kan namelijk in diverse grastinten. Heb je de perfecte soort gevonden? Dan kan je gaan starten met het legproces. Wij geven wat handige tips!

Stap 1: Zorg voor het juiste gereedschap

Om kunstgras te kunnen leggen is het van belang dat je in het bezit bent van het juiste gereedschap. Het kunstgras leggen omvat o.a. snijwerk, plakwerk en timmerwerk. Hiervoor heb je een mesje, een hamer, plakband, een bezem en kunstgras pinnen voor nodig. Daarnaast leg je het kunstgras op een onderdoek zodat deze goed blijft zitten!

Stap 2: Maak de ondergrond stabiel genoeg

De ondergrond (meestal zand) moet stabiel genoeg liggen. Het zand moet vlak verdeeld zijn over de grond, dit kan je egaliseren met een waterpas. Controleer goed of al het zand goed verdeeld is. Dit is erg belangrijk voordat je het kunstgras kunt leggen boven op het egalisatiedoek.

Stap 3: Plaats het onderdoek zorgvuldig

Het onderdoek plaatsen vergt even wat pas en meetwerk. Het moet namelijk compleet verdeeld zijn over het oppervlak zodat het plaatsen van kunstgras goed kan verlopen. Leg het dus zo dicht mogelijk tegen de omsluiting aan. Bij het aanbrengen van meerdere stroken, hou je ongeveer 10cm overlapping aan. Tip: plaats stenen op het onderdoek zodat je het kunstgras leggen wat vergemakkelijkt!

Stap 4: Het kunstgras tapijt gaan leggen

Een gouden tip voor het leggen van kunstgras is om deze tegen de haren in te leggen, in de juiste kijkrichting. Bepaal dit dus op voorhand! Is de kijkrichting bepaalt? Dan kan je het kunstgras gaan uitrollen. 

Stap 5: Het kunstgras vastzetten met pinnen

Heb je het kunstgras gelegd zoals gewenst? Dan kan je deze gaan vastzetten met de kunstgras pinnen. Het vastzetten kan je ongeveer aanhouden na iedere 40cm, zo is het stevig genoeg.

Kan je kunstgras leggen bij alle weersomstandigheden?

Kunstgras leggen kan eigenlijk in ieder seizoen gerealiseerd worden, bij elke weersomstandigheid. Bij vorst is het wel lastiger om de grond te egaliseren en daarnaast kan regen ook voor wat oponthoud zorgen. Het is dus wel mogelijk, maar er gaat meer tijd in zitten! Houdt in ieder geval rekening met het bezanden van het kunstgras, als je dit van plan bent. Het wordt namelijk lastig om nat zand te verplaatsen en het verder te egaliseren.

Meer informatie over kunstgras leggen? Vraag het ons!

Wil je meer weten over de kunst van het kunstgras leggen? Wij vertellen je graag meer. Neem eenvoudig contact met ons op via +32 (0) 52 25 83 53 of mail naar info@myfloor.be.

Menu