De voordelen van kunstgras

  1. Home
  2. /
  3. Uncategorized
  4. /
  5. De voordelen van kunstgras
De voordelen van kunstgras

Waarom kunstgras aanschaffen de beste keuze is

De voordelen van kunstgras? Dat zijn er echt heel veel! Vroeger waren er nog diverse twijfels over kunstgras. Was het wel veilig voor mens en dier en was die kwaliteit wel optimaal? Gelukkig zijn we nu een aantal jaren verder en hebben er genoeg positieve ontwikkelingen plaatsgevonden. Het is zelfs zo dat het inmiddels een veel betere keuze is dan een regulier grasgazon. Waarom? Wij bespreken alle belangrijke voordelen van kunstgras in deze blog!

Kunstgras is zeer milieuvriendelijk

Door de jaren heen zijn de kunststof kunstgrassen dusdanig verbetert dat het zelfs acceptabeler voor het milieu is dan ons eigen gazon in de achtertuin. De kwaliteit van kunstgras is tegenwoordig erg hoog, waardoor er ook geen onderhoud nodig is. Dankzij deze propere kwaliteit blijven de kunstgras tapijten ook zeer lang mooi. Ze zijn slijtvast en dat betekent natuurlijk dat ze zeer duurzaam zijn. En, hoe duurzamer hoe beter voor het milieu. Daarnaast gebruik je voor échte grassoorten natuurlijk veel water om het gezond te houden. Dit is niet erg milieuvriendelijk en het gebruik van chemicaliën natuurlijk ook niet. Daarom kies je voor kunstgras!

Kunstgras is allergiebestendig

Een van de handigste voordelen van kunstgras is allergiebestendigheid. Veel van ons kunnen allemaal dat vervelende gevoel oproepen. Je krijgt een loopneus, je ogen branden, je krijgt last van je keel of ervaart andere klachten die lijken op een verkoudheid. Niets is echter minder waar, het zijn vaak de graspollen die dit veroorzaken. Zeker wanneer het gazon even niet bewaterd is, is de kans op hooikoorts sterk aanwezig. Wanneer je kiest voor kunstgras, gun je, jezelf dus een heleboel voordeel. Door deze aanschaf zal je nog wat meer gaan genieten van je gazon.

Kunstgras is veilig voor huisdieren

Kunstgras, de naam zegt misschien anders dan doet beloven. Er zit kunststof in wat normaliter niet echt gezond is voor dieren. Toch zijn de materialen die tegenwoordig gebruikt worden stevig en onschadelijk voor huisdieren. Dat is een van de voordelen van het kunstgras van deze tijd. Dit betekent dat je de honden en katten weer gemakkelijk de tuin in kunt laten zonder dat ze gevaarlijke stoffen inslikken. Daarnaast is kunstgras natuurlijk ook ideaal voor een paardensportevenement of bij een evenement voor dierendag. Het is veilig, mooi en perfect geschikt als decormateriaal.

Kunstgras is bijna niet meer van echt te onderscheiden

Door zorgvuldige technieken is kunstgras tegenwoordig eigenlijk niet meer van echt te onderscheiden. Natuurlijk is dat wel anders wanneer je er met je neus bovenop zit, maar het geheel lijkt net echt. Daarnaast is kunstgras verkrijgbaar in allerlei mooie kleuren, die passen bij het wensenpakket. De kleur groen kan je natuurlijk erg divers opvatten, daar weten wij bij MyFloor wel raad mee!

Benieuwd naar meer voordelen van kunstgras? Raadpleeg ons team

MyFloor heeft alles in huis voor het perfecte kunstgras. Ben jij al klaar om te bestellen? Wij hebben ook diverse handige accessoires beschikbaar in onze webshop. Voor meer informatie over de voordelen van kunstgras en de mogelijkheden, neem je eenvoudig contact op met ons team. Vul het contactformulier in of bereik ons telefonisch op +32 (0) 52 25 83 53

Menu